Mad & Opskrifter

Vi har lavet konfekt – få en lille guide til den nemme slags her

24. november 2017

Om præcis 1 måned er det juleaften og det betyder selvfølgelig konfekt og juleknas. Vi har allerede være i gang i køkkenet og er startet med de lidt nemmere udgaver for at Arthur også kunne være med.

Vi har derfor kastet os ud i helt klassiske marcipan- og nougat-kugler. Nogle af dem med en lille overraskelse i midten.

Arthur har stået for at rulle marcipanen ud og trykke den flad, samt skære det i små stykker… og så har jeg ligesom taget mig lidt af resten. Han føler dog virkelig at han har taget stor del i processen og var ligesom også formålet. 😉

Som du måske har set har jeg lagt 2 opskrifter op, på hjemmelavet Marcipan og hjemmelavet nougat, så hvis du har mod på det kan du jo kaste dig ud i at lave det hele fra bunden.

Marcipankugler med nougat og forskellig topping

Noget af det nemmeste at lave er disse kugler.
De er altid et hit og kan både nydes og fremstilles af hele familien.

Opskrift:

Overtrækschokolade
Marcipan
Nougat
Toppen af forskellig art, fx nøddemel, kakaopulver, kokosflager, havregryn, knuste kiks, frysetørrede bær, lakridspulver, krymmel, spiseligt glimmer eller hvad dit hjerte måtte begære.

Sådan gør du:

Rul din marcipan ud til en lang pølse – ca. 2 cm i diameter.
Tryk den flad med fingrene og smør midten med nougat.

Fold siderne op om nougaten, så du igen kan rulle massen til en lang pølse, så den igen får en diameter af ca. 2 cm.

Skær den ud i ca 1-2 cm store stykker afhængigt af, hvor store konfekt stykker du kunne tænke dig.

Rul stykkerne til små kugler og stil dem på køl. Gerne i fryseren hvis du har mulighed for det.

TIP:
Gem eventuelt en lille nød, et stykke tørret frugt eller lignende inde i kuglen, inden du triller den færdig.

Imens kuglerne står på køl kan du forberede din topping og den chokolade, som kuglerne skal overtrækkes med.

Mal nøddemel og hvad du ellers kunne tænke dig og fordel det på små tallerkner eller andre steder hvor du kan trille kuglerne.

Hak chokoladen fint og smelt den ene halvdel af chokoladen over et vamdbad. Når chokoladen er smeltet helt og godt varm tager du den af vandbadet.
Hæld nu den anden del af chokoladen i den smeltede chokolade og rør indtil alt chokoladen er smeltet sammen.

Tag dine marcipan- og nougat-kugler ud af fryseren eller køleskabet.

Brug 2 skeer til at dyppe dem i den smeltede chokolade.
Lad den dryppe lidt af over skålen og rul dem derefter i den ønskede topping.

Når det er gjort placere du din konfektkugler på et stykke bagepapir, hvor de kan tørre. Sæt den gerne i køleskabet – så stivner chokoladen hurtigere.

Velbekomme 🙂

/N

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar