Opskrift på hjemmelavet marcipan

Opskrift på hjemmelavet nougat

Inden længe er det jul og derfor skal i selvfølgelig have lidt opskrifter. Ligesom marcipan er nougat utrolig nemt at lave selv og kræver virkelig få ingredienser.

For mit vedkommende, betyder julen massere af tid med familien og selvfølgelig bagværk og konfekt. MUMS!

Som du sikkert ved så er jeg ret perpinpen med, hvad jeg spiser, og selvom marcipan ikke er helt AIP venligt, så tillader jeg mig selv at nyde det til jul.

Hvis man skal tro på hvad medierne skriver, så kan købt nougat og marcipan (Find min opskrift på marcipan her) indeholde alt muligt andet end nødder og derfor laver jeg det (stort set) altid selv.

Jeg bruge oftest kokossukker til mit juleknas, men hvis du ikke er så “bekymret” for dit sukkerindtag, kan du sagtens bruge rørsukker eller almindeligt hvidt sukker.

 

LÆS OGSÅ: Opskrift på julekonfekt: Rocky Roads 

LÆS OGSÅ: Om vores fotodag med Twig & Turtle + Rabat til dig

LÆS OGSÅ: Sundere bountykugler 

 

Opskrift:

75 gram hasselnødder
100 gram mørk chokolade (gerne omkring 85%)
50 gram kokosolie
2-3 spsk. mørkt sukker eller sukrin gold

Sådan gør du:

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Når de er afkølet, gnides skallen af. Blend nødder og sukker til nøddesmør i en blender eller foodprocessor.

Smelt chokolade og kokosolie i en gryde over svag varme.
Bland hereftter chokolademassen med dine blendede nødder, som nu er blevet til  nøddesmør.

Smag nougatmassen til med ydeligere sukker hvis det er nødvendigt.

Hæld massen i en lille form beklædt med bagepapir og lad den stivner i køleskab, inden du tager den i brug.

 

Pssst… Jeg har blandt andet brugt nougatten til at lave klassiske marcipan- og nougat-kugler overtrukket med chokolade.

God fornøjelse 🙂

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Opskrift på hjemmelavet marcipan