Mad & Opskrifter

Grundopskrift på vegansk is + 3 gratis tips

25. august 2017

Herhjemme eeelsker vi alle sammen is. Men som du måske ved, spiser jeg hverken raffineret sukker, æg eller mælkeprodukter, så konventionel is kan godt være lidt en udfordring. Her får du derfor min opskrift på hjemmelavet is – 100% AIP venlig 🙂

Hvad er AIP?  Og hvad må man spise?

 

Yay – Vi har fået ismaskine!

Eller det vil sige – Jeg har fået en ismaskine af drengene i fødselsdagsgave, men jeg ved ikke hvem der er mest begejstret.
A ved allerede præcis hvordan maskinen fungere og hvad der skal til for at lave is… tror sgu jeg ender med at få en ganske udemærket kok ud af den dreng. 😉
Isen skal han stadig have lidt hjælp til at mixe, men vores slowjuicer håndtere han helt selv – er da meget godt gået, når man lige er fyldt 2 år. (…Bare rolig – maskinerne er helt safe, så der ryger ikke nogle børnefingre!)

Næsten hver morgen peger han ivrigt mod skabet, hvor vi har sat ismaskinen og forsøger at illustrere hvordan den kan køre rundt. Han laver den sjoveste mimik og prøver ihærdigt at efterligne den brummende lyd maskinen laver – kun afbrudt af Mmmmm… så jeg forhåbentlig forstår, at hvis jeg siger ja til at han må tage maskinen ud, så får vi virkelig lækker is til morgenmad.

Oftest bliver det selvfølgelig til et nej i de travle morgentimer, men indrømmer at den har kørt VIRKELIG meget om aftenen…

 

God grundopskrift 

Den maskine jeg har fået er Vanilla fra Wilfa. Synes den er genial og den laver halvanden liter is på ca. en halv time.
Med maskinen kommer også 2 virkelig gode grundopskrifter. En på flødeis og en på sorbet.
Når jeg lavet sorbet bruger jeg faktisk bare den opskrift, der følger med maskinen, men undlader æg og skifter sukkeret ud med honning eller kokossukker.

Jeg har taget udgangspunkt i de opskrifter men ændret en del for at få den AIP venlig men stadig lige så god.

 

3 tips til din is

 

TIP 1
Du kan sagtens lave is af én enkelt ingrediens. fx en moset banan eller en blendet mango.
Bliver til den lækreste sorbet.

TIP 2
Hvis du kan tåle æg, så tilsæt et bægre pasturiseret æggeblomme i din “flødeis” eller æggehvide i din sorbet.
Gør den ekstra let og cremet.

TIP 3
Smid din smoothie i ismaskinen!
Mere besværligt behøver det ikke at være.
Et mix af kokosmælk, mango, ananas og citron bliver fx en fantastisk sorbet.

Grundopskrift på is

1 dåse kokosmælk (jeg bruger gerne en øko, men er ikke pjattet med smagen af den fra Änglamark, så den vil jeg fraråde)  
4 dadler. (Er de tørre kan du med fordel ligge dem i blød i vand inden brug)  
1 spsk kokossukker 
1/2 tsk vanillepulver 

Udfra de 4 ingredienser kan du lave stort set alle varianter af cremet is. Det kan fx være kakaopulver, chokoladestykker, frugt eller lignende.

SÅDAN GØR DU: 
Smid alle ingredienserne i blenderen og blend. Tilsæt chokoladestykker eller hvad du nu vil have mixet i din is.
Hæld massen i maskinen og frys. Har du ikke en ismaskine kan du sætte det i fryseren og røre i isen ca. en gang hver halve time indtil det er frosent.

Du kan også sagtens hælde massen i små forme og lave ispinde.

Se mine bud på andre ispinde med frugt eller ispinde med chokolade.

 

/N

 

Relaterede Indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Angie Mari Davidsen 26. august 2017 at 7:46

    Det er virkelig lækkert 🙂
    Dejligt med sådan en opskrift og klart noget jeg vil prøve, skal dog bare havde ønsket mig en is maskine <3

  • mommyblog
    Svar mommyblog 28. august 2017 at 11:29

    Dejligt at det er noget du kan bruge! Er jeg virkelig glad for…

    Tror ikke at det er livsnødvendigt med en Ismaskine… man kan jo omrøre et par gange imens isen fryser i fryseren, men det er selvfølgelig langt hurtigere og nemmere i en maskine… og så er det lidt sjovt! 😉

  • Skriv kommentar