Mere vand end ild

Hyldeblomstsaft uden raffineret sukker

Bare rolig, der er ikke tale om hyldeblomstsaft med sødemiddel! I stedet bruger jeg kokossukker, men du kan sikkert også bruge honning eller agavesirup.

Jeg er ikke fanatisk omkring sukker, men jeg ser helt at A får så lidt raffineret sukker som muligt.

Derudover er jeg også selv meget påpasselig hvad angår sukker, pga. mit lave stofskifte.
Jeg er medicineret, men det driller desværre stadig og jeg forsøger mig derfor pt. med en AIP diæt.

Nå men lad os komme til sagen!
Hylden blomstre og det er lige nu du skal i gang, hvis du skal nå at lave en omgang hyldeblomstsaft! Det kan godt betale sig… det smager helt fantastisk og er VIRKELIG nemt.

   

Ingredienser:

30-40 hyldeblomst skærme
3 – 4 økologiske citroner
400-500 gram kokossukker (efter hvor sød du vil have den)
2 liter vand

(Saften blandes ca .1:4)

 

Sådan gør du:

Rens blomsterskærmene for smådyr og klip så meget af de grønne stængler som muligt. Undgår at skylde dem under vand, da du så vasker pollenet, som er en stor smagsgiver af.

Skær citronerne i skiver.

Smide blomster, citroner, kokossukkeret og vandet i en gryde.

Lad det koge hurtigt op så alt bliver dækket af vandet.

Tag det af varmen og stil det på køl i 4 dage.

Efter 4 dage er saften klar til filtrering. Du skal bruge en stor skål, et rent viskestykke og evt en si.

Placer sien over skålen og læg viskestykket i sien så du kaan hælde saften igennem viskestykket og sien.

Hæld det hele i gennem så du får en ren saft i skålen.

Hæld den derefter på flasker.

Jeg skolder flakserne inden og skylder dem i atamon – så holder saften længere.

Saften blandes ca .1:4

TIP: Hæld saften i isterningposer. Så kan du gemme den længe og tage et par stykker op hver gang du trænger til et koldt glas saft!

 

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Mere vand end ild