Opskrift på sukkerfri & glutenfri muffins

Hjemmelavet müsli

IMG_1037
Jeg er vild med hjemmelavet Müsli. Jeg er ikke den store morgenmadsspiser, men det her får mig faktisk til at glæde mig til min morgenmad.
Så igår aftes tog jeg mig sammen og lavede en ordentlig portion müsli, imens maden passede sig selv, og Teis og Arthur var travlt optaget af dagens kalendergave.

Jeg får det ikke det, som mange andre, ikke særlig godt, hvis jeg spiser gluten. I særdeleshed ikke om morgen. Derfor synes jeg det kan være svært at finde på morgenmad og jeg ender ofte bare med et stykke frugt og eller en købt smoothie. Hvis I også lader efter morgenmad der er fri for gluten og raffineret sukker, så læs med her.

BEMÆRK: Normalt laver jeg primært opskrifter til mad, der kan spises af hele familien. Men denne müsli indeholder et væld af nødder og chokolade og er derfor ikke egnet til børn.

Når du køber müsli i butikkerne er det ofte fyldt med sukker, og for at være helt ærlig synes jeg ikke at jeg har fundet én, der smager specielt godt! Derfor laver jeg det altid selv… det sindssygt nemt, men kræver selvfølgelig en del ingredienser. Jeg har altid virkelig mange frø, kerner mv. på lager så jeg laver det ofte bare af det jeg har. Der sker bestemt ikke noget ved at undlade eller tilføje et par ting.

IMG_1014
Jeg lave derfor müsli med rigtigt mange variationer. Ofte laver jeg det bare af de frø, kerner, flager, nødder og tørret frugt jeg har på lager – så prøv dig bare frem.

I dag har jeg fx brugt:

Havregryn (jeg brugte glutenfri)
Speltflager (undlad dem hvis du vil have en glutenfri müsli)
Hirseflager (undlad dem hvis du vil have en glutenfri müsli)
Kokosmel
Kakaofiber
Fedtfattig kakaopulver
Sesamfrø
Hørfrø
Solsikkekerner
Græskarkerner
Mandler
Valnødder
Hasselnødder
Pinjekerner
Paranødder
Hempfrø
Chiafrø
Husk
Kokosflager
Agavesirup
Tørrede gojibær
Tørrede morbær
Tørrede tranebær
Tørrede abrikoser
Tørrede dadler (god kvalitet)
Tørrede figner
Lidt kanel
Mørk chokolade af god kvalitet

 

Jeg laver altid en ordentlig portion ad gangen – mest fordi jeg elsker det 😉 men også fordi at jeg (især her ved juletid) giver det væk som fx værtindegaver i små glas.

…Nå, men nu må vi i gang.
Start med at tage en bageplade og læg et stykke bagepapir på den. Tænd ovnen på 200 grader.

Fordel frø, nødder, flager, kerner og kokosmel på bagepladen. (undlad hempfrø, chiafrø og hørfrø!) Jeg bruger ca. 5-6 dl flager, 1-2 dl kerner, 1-2 dl frø, 1-2 dl nødder og 1/2-1 dl kokosmel.

Drys med ca. 2 tsk kanel og 2 spsk kakao og mix blandingen.

IMG_1005IMG_1007

Hæld lidt aksasiesirup ud over blandingen, sammen med en smule vand og sæt bagepladen i ovnen. Lad det riste i ca. 15 min. Vend lidt i det ca. hvert femte minut, så det ikke bliver sort.

IMG_1016

I mens frø, flager mv. er i ovnen kan du hakke chokolade, dadler, figner, abrikoser eller hvad du nu vil have i. Jeg hakker det meget groft, da jeg synes det ser super fint ud og smager bedst. Bland det med de resterende frø, tørrede bær og hvad der eller skal i.

IMG_1018

Nå flager, nødder, frø osv. er rister færdigt tager du det ud af ovnen. Fordel nu blandingen af tørret frugt, frø og fx chokolade, så chokoladen smelten på de ristede ingredienser.
Vend lidt forsigtigt så flagerne mv. får kontakt med chokoladen. Lad det stå og køle af indtil chokoladen er stivnet.

IMG_1024

Når det er blevet helt koldt kan du fx opbevare det i små fine glas. Bare sørg for at det står tørt i fx glas eller dåse, så bliver det ikke dårligt.

Bon appetit! 🙂

N.

Ingen kommentarer til Hjemmelavet müsli

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Opskrift på sukkerfri & glutenfri muffins